Framme i New York

Good evening!

Det är tidig kväll här i New York, men vi ska lägga oss redan nu eftersom vi har varit uppe så länge. Som jag skrev förut övernattade vi på ett hotell i närheten av Arlanda natten innan vårt plan gick. Vi blev väckta av ett brandlarm tjugo över fyra på morgonen… Jag trodde att det var mammas mobilalarm som gick i gång, och jag tyckte att det lät oerhört störande och rätt starkt. ”Vilket trevligt alarm du har valt”, tänkte jag. Sedan kunde mamma inte stänga av alarmet, och jag trodde att de andra gästerna snart skulle störas av larmet. Efter några minuter insåg vi att det inte var ett mobilalarm som tjöt, utan att det var brandlarmet som var i gång! Men det var som tur var falsklarm. Jag skyndade mig i alla fall att samla ihop de flesta av mina saker och gick ut i korridoren. Det tog en stund innan larmet stängdes av. Vi gick och lade oss igen, men jag sov nog ingenting innan det var dags att stiga upp igen och åka till flygplatsen.

Trots att vi flög över Atlanten var det bara sex platser i rad i flygplanet. Jag hade hoppats att vi skulle få flyga i ett riktigt stort plan. Framför varje säte fanns i alla fall en tv-skärm som bland annat visade hur planet åkte. Vi flög över Norge, Island, Grönland och Kanada. Det var riktigt häftigt att se en del av Grönland uppifrån! Jag såg även isflak i vattnet. Det var inte alls jobbigt att flyga, tyckte jag. Jag läste ut en tunn bok, och så sov jag några gånger. När vi kom fram gick vi omkring i det området där hotellet ligger, Broadway. Mamma, pappa och jag åt nyss på en italiensk restaurang som rekommenderades i en topp tio i New York-bok. Gennaro hette den.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Framme i New York

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>