Äntligen klar med The Hunger Games-trilogin

I går läste jag äntligen ut Mockingjay! Efter över sju månader, haha. Hela trilogin har tagit mig fem år att läsa. Men nu är jag redo för sista filmen. De senaste åren har jag haft jättesvårt för att läsa böcker. Efter att ha läst några rader börjar jag alltid tänka på något annat, och ofta kan jag inte heller sitta still längre än några minuter, sedan måste jag springa eller gå omkring. Jag vill egentligen läsa massor av böcker, men har som sagt riktigt svårt för att göra det. Jag tror att orsaken till att jag har läst så lite – i år har jag hittills läst ut två böcker, skandal! – och haft så svårt för att kunna koncentrera mig på böcker de senaste åren, är att jag mest har läst böcker som jag inte har valt att läsa själv, eller böcker som jag har valt för att jag ”borde” ha läst dem. Jag kan tycka att handlingarna är jättebra i böcker, men jag är inte tillräckligt intresserad av temat i boken för att sjunka in i och fastna i boken. För hur intresserad är jag egentligen av krig, vapen, troll, magiska varelser och andra världar? Inte ett skvatt. När jag var yngre läste jag böcker om sådant som jag faktiskt intresserade mig för, och jag ska försöka börja göra det igen. För hur många böcker kommer att bli lästa om jag bara läser böcker jag ”borde” läsa?

Men hur var då Mockingjay? Jag tycker som sagt att handlingen i The Hunger Games-trilogin är riktigt bra, även om jag inte är så intresserad av sådant som händer i böckerna att jag kan fastna i dem. Dock är det kul att se filmerna. Emellertid har jag lite att anmärka på i sista boken. Flera kapitel avslutades med en enda plötslig mening om att något oväntat inträffade, utan att det beskrevs mer innan nästa kapitel började. Till exempel: ”And that’s when the rest of the parachutes go off.” Jag tycker att det är riktigt fånigt att göra så, och det blir också tjatigt, eftersom det händer flera gånger. Sedan är det flera tillfällen då man som läsare inte får följa händelseförloppet av något viktigt, utan i stället vaknar huvudpersonen upp på sjukhus, och så får man i efterhand reda på vad som hänt. Men annars tycker jag som sagt att det var en riktigt bra bok med trovärdigt slut.

IMG_1825

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>