Dags att fasta

Nu har ju fastan börjat. Även om man inte kör ”den riktiga fastan” – vilket jag antar att de flesta kanske inte gör – kan man ändå avstå från något. Själv avstår jag från kött fram till påsk. Jag hoppas att jag lyckas hålla det och inte råkar äta kött av misstag. Hittills har jag inte ätit kött på fem eller sex dagar och tycker att det har gått bra hittills. Det enda undantaget jag har är gelatin, eftersom exempelvis panna cotta och gelégodis innehåller det, och det vill jag ändå kunna äta. Jag tycker inte att det har känts särskilt svårt hittills att avstå från kött, för det känns som att det finns så mycket annat att äta, men vi får se om det ändras under fastans gång! Det kanske inte är en så stor uppoffring, trots allt, men det skadar ju inte miljön att jag inte äter kött i alla fall. Fast det är ändå en liten uppoffring att exempelvis inte kunna äta alla goda tyska maträtter som innehåller kött. Men det får jag ta igen efter fastan!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>