Ein schönes Wochenende

Trots stress och en del saker som rivits upp, har jag haft en riktigt trevlig helg. I dag är det ju första maj, så vi är lediga. I fredags stannade jag kvar ett tag i Düsseldorf efter skolan med några Klassenkameraden och åt och tog en kaffe i solen. Sedan åkte jag tillbaka till Köln och gick på JCC:s event på baren Bumann und Sohn här i Ehrenfeld, tillsammans med två personer från klassen. Efteråt satte vi oss på Klub Berlin en stund. Riktigt cool bar måste jag säga, och kul att den ligger så nära mig. Den ligger liksom lite undanskymd på en liten gata, och går man förbi dagstid, är det inte säkert att man lägger märke till den. Den är även mycket större än vad den ser ut att vara från utsidan. Finns flera sådana barer, som man knappt lägger märke till, här där jag bor. Så fredagen blev riktigt trevlig i slutändan, trots att typ allt gick fel på morgonen, haha. Min mobil laddade ur under natten, så jag försov mig ungefär 40 minuter. Men sedan gjorde jag mig i ordning snabbare än vad jag brukar och hade ganska gott om tid på mig att äta frukost. När jag sedan hade ätit klart och diskat, var det fjorton minuter kvar tills tåget skulle gå, och enligt Google Maps tar det tio minuter att gå till stationen. Jag trodde att jag skulle hinna i tid och dessutom kunna ta ut pengar och köpa biljett innan tåget gick. Men när jag var framme vid stationen, var klockan prick 08.37, då tåget skulle gå, och det åkte i väg mitt framför näsan på mig. Jag kollade hur jag snabbast skulle ta mig till Hbf för att kunna ta ett annat tåg därifrån, och såg att jag kunde ta S-Bahn dit. Det var bara det, att den var inställd, och det förstod jag för sent. Vilket innebar att jag missade tåget jag hade kunnat ta från Hbf. Därför gick jag ned till U-Bahn-stationen för att åka U-Bahn till Hbf, och även där körde ett tåg i väg mitt framför näsan på mig, haha. Så jag fick vänta flera minuter på nästa. Till slut kom jag äntligen fram till Hbf och fick ta ett ICE-tåg till Düsseldorf för att hinna till skolan i tid. Men jag hann faktiskt!

I lördags kväll var jag och åt pizza med några tyska tjejer här i Ehrenfeld. Helt okej pizza, får jag säga. Pizzeria Trattoria tror jag att den heter, och den ligger på Venloer Straße. Efteråt gick vi till Die hängenden Gärten, som ligger jättenära mitt boende, och satt där en stund. Tredje gången jag var där. Verkligen ett mysigt ställe, men det är rätt litet, så det gäller att man råkar gå dit när det inte är så mycket folk, om man vill ha de bästa platserna.

I går blev det lite öl och kubbspel på Aachener Weiher. Vädret var jättefint i går, till skillnad från i dag. Tjugo grader tror jag att det var ett tag. Kvällen avslutades med lite öl på grusplanen mitt emot mitt boende, tillsammans med bland annat en kille från Rwanda, som snart ska åka hem.

Här kommer några bilder från Ehrenfeld, så att ni kan se hur det ser ut där jag bor! Över lag gillar jag att bo i Ehrenfeld just nu, men om jag skulle bo i Köln permanent, skulle jag hellre bo i en annan stadsdel.

IMG_2977

IMG_2978

IMG_2979

IMG_2980

IMG_2982

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Ein schönes Wochenende

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>