Vinvandring i Ahrtal

I fredags åkte vi på en utflykt med skolan till Ahrtal och besökte en vinodling. Det var riktigt fint där nere, och det gjorde mig ännu mer sugen på att åka ännu längre söderut och upptäcka södra Tyskland. Gränsen mellan NRW och Rheinland-Pfalz går precis där, läste jag nyss. Vinrankorna var inte utslagna än, så jag kan tänka mig att det är ännu finare när de har slagit ut. När vi kom fram, började vi med att gå en kort vandring på ett berg. Det var rätt varmt, så det blev ganska svettigt. Man fick ordentligt med motion, vill jag lova. Sedan kom vi fram till en liten by, där vi åt lunch. Därefter fick vi en guidad tur av en vinodlare på vinodlingen. Tydligen var hans odling – den tredje minsta i Tyskland – en del av ett vinkooperativ, och vad jag förstod det som, var det inte han själv som tillverkade vinet, utan druvorna från hans odling blandades med druvor från andra vinodlingar. Dock fick vi se källaren där vinet förvarades innan det var redo att säljas.

Här kommer bilder!

IMG_2991

IMG_2998

IMG_3000

IMG_3013

IMG_3018

IMG_3019

IMG_3020

IMG_3021

IMG_3022

IMG_3025

Efter utflykten ville några i klassen stanna kvar i Köln innan de åkte hem till Düsseldorf. Vi gick till en orientalisk restaurang som hette Beirut och åkte sedan upp i Kölntriangle. Därifrån hade man riktigt bra utsikt!

IMG_3030

IMG_3031

 

IMG_3037

IMG_3038

IMG_3039

IMG_3041

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Vinvandring i Ahrtal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>