Tur till Malmö

I går kväll var det alltså sittning på Stäppen. Kul initiativ, tycker jag. Den kallades för ”spartansk sittning”, men var allt annat än spartansk. Maten var bättre än på många sittningar på nationer och i AF-borgen.

I dag har jag varit i Malmö. Turen dit blev lite omständligare och lite mer utdragen än vad jag hade tänkt, kan jag ju säga. Hade en bild i huvudet där jag ganska snabbt skulle hitta det jag letade efter och sedan testa det anrika kaféet Mäster Hans innan jag åkte hem. Riktigt så blev det inte. Jag började med att åka till Emporia, där jag var säker på att jag skulle hitta det jag letade efter, nämligen ett par stövlar och en jacka. Men jag hittade inget där. Eftersom jag inte har normala fötter, har jag jättesvårt för att hitta skor som passar. Jag har typ ankfötter, haha. Men jag googlade på butiker med skor för breda fötter och hittade en som skulle ha detta och tog bussen dit. Skokomfort hette butiken. Jag hittade ett par stövlar som var jättebekväma, inte klämde och som fötterna faktiskt fick plats i. Nu hoppas jag att dessa stövlar fortsätter att vara lika bekväma.

Efter att jag hade köpt stövlarna ville jag fortsätta min jakt på jacka. Hoppade bara på en buss och trodde att jag skulle ”hamna” vid centralen. I närheten av centralen vet jag nämligen att det finns en del butiker. Fast det visade sig att det inte var en jättebra idé att inte kolla upp vilken buss jag skulle åka med. Från bussen såg jag Möllevångstorget och ostaffären Möllans ost och bestämde mig för att hoppa av. Trodde typ att centralen låg i närheten, vilket den inte gör, haha. Jag har inte särkilt bra koll på Malmö. I alla fall så gick jag runt där ett tag och gick till slut in i Möllans ost och köpte en bit ost, eftersom det är en känd ostaffär. Därefter bestämde jag mig för att kolla upp hur jag skulle ta mig till centralen. Jag började ta mig därifrån, men det hela blev bara jätterörigt, för jag hittade inte rätt läge när jag skulle byta buss och gick omkring och letade efter hållplatsen i evigheter i regnet. Det var inte kul. Till slut hamnade jag vid Mobilia och åkte därifrån. Jag kom till centrum och hittade till sist en jacka, men då hade jag inte så mycket tid kvar innan jag behövde åka hem, eftersom jag hade tvättid, så jag hann aldrig ta mig till Mäster Hans. I stället satte jag mig på Barista, som låg nära Triangeln, och läste litet. Får spara Mäster Hans till en annan gång.

Kan för övrigt tillägga att jag såg en demonstration i Malmö också. Hade hört att det var en del demonstrationer i Malmö. En folkmassa gick förbi med en massa paraplyer och plakat om djurens rätt och att alla borde bli veganer.

IMG_3211

IMG_3213

IMG_3218

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>