Kuba del 4

Efter två nätter i Trinidad var det dags att köra vidare mot Viñales. Vi hade en bussresa på sammanlagt tio timmar framför oss och jag mådde som sagt inte särskilt bra. Jag kunde inte äta och knappt heller dricka något utan att spy upp det. Några i gruppen trodde på att det berodde på att jag varit för länge i solen föregående dag. Jag är ändå glad att det var under just denna dag som jag var sjuk, eftersom vi mest åkte buss och jag således inte missade så mycket. Vi hade kunnat få vattenplaning med bussen, eftersom det var översvämning en ganska lång sträcka. Det var första gången det hände. Men chauffören klarade det galant. Efter några timmar i bussen stannade vi vid Bay of Pigs-muséet, där vi fick titta på en propagandafilm och en utställning. Sedan fortsatte vi till Bay of Pigs. Badade inte där, för det var inte särskilt badvänligt, men gick till något slags sjö som låg i närheten. Det var någon speciell sorts sjö, men jag minns inte namnet. Fin var den i alla fall. Efter det att vi varit där en stund fortsatte vi till en statlig restaurang för att äta lunch. Det var första gången vi besökte en statlig restaurang. Dock åt jag ingenting, eftersom jag ju inte kunde det.

Vi kom fram till Viñales under kvällen. Jag tyckte mycket mer om Viñales än Trinidad. Husen var rätt enkla i Viñales också, men de såg inte lika eländiga ut som i Trinidad. Min rumskompis och jag fick bo i ett rosa hus!

IMG_3681

Vi gick en kort rundtur genom ”stan” – om man ens kan kalla Viñales för en stad – och åt sedan middag på Kubas, enligt vår guides åsikt, bästa tapasrestaurang. Dock kunde jag inte äta något där heller, utan drack bara en Sprite. Som tur var, gick vi tillbaka till restaurangen flera gånger efter det att jag blivit frisk igen.

Fortsättning följer!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>