Kuba del 5

Efter första natten i Viñales åkte vi till en tobaksfarm där tobak odlades till kubanska cigarrer! Detta var en av höjdpunkterna under resan, enligt min åsikt. Innan vi kom fram till farmen, stannade vi vid ett hotell och tog bilder på utsikten.

IMG_3686
Palmen är Kubas nationalträd.

IMG_3690

IMG_3696

IMG_3697
Hotellet

IMG_3700
Jag

Väl framme på farmen fick vi lyssna på en ung bonde i cowboyhatt som förklarade processen att odla tobak. Därefter fick vi gå till hans bror, som gav oss varsin cigarr och sedan demonstrerade hur man rullar en cigarr. Bakom honom satt bilder på vår käre vän Che och Castro. Innan han tände våra cigarrer, doppade han dem i honung, för det skulle ge en speciell smak. Jag var ju inte jättesugen på honung efter cancháncharan jag hade druckit i Trinidad ett par dagar tidigare, men det gick bra ändå. Man kunde även dricka kaffe och rom samtidigt som man rökte en cigarr, för det skulle också ge en speciell smak. Jag köpte tio handgjorda cigarrer för 40 CUC. Det stället som vi var på var det bästa stället att köpa cigarrer på, för där kunde man få handgjorda cigarrer av hög kvalitet till mycket lägre priser än på andra ställen på Kuba. Vi fick reda på att handgjorda cigarrer är mycket hälsosammare än fabriksgjorda, eftersom mycket mer av nikotinet tas bort när cigarrerna rullas för hand. Tobaksbönderna på Kuba får behålla tio procent av tobaken. De återstående 90 procenten går till staten och används till cigarrer som tillverkas i fabriker.

IMG_3704
Jag dör! Kuba i en enda bild: en hög med tobaksblad, en bonde som rullar en cigarr och så vår käre vän Che Guevara i bakgrunden.

IMG_3703

IMG_3707

IMG_3708

IMG_3710

IMG_3711

Efter besöket på tobaksfarmen kunde man göra vad man ville. Alla i gruppen åkte till en grotta, där man kunde åka motorbåt. På kvällen gick vi och tog en drink innan vi mötte guiden och chauffören och åkte upp i bergen till en jättetrevlig restaurang med fantastiskt fin utsikt. Därefter gick vi och drack fler drinkar. Min rumskompis och jag fortsatte sedan till en klubb. Tyvärr var en speciell klubb, som låg bredvid kyrkan, stängd, men ett par andra klubbar var öppna.

Fortsättning följer!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Kuba del 5

  1. Mycket bra bilderna blir bättre och bättre ser jag med glädje.

    Huh, Geckos adventure, verkar ju hur bra som helst, än så länge i varje fall.

    • Tack så mycket!

      Ja, min upplevelse av dem på den här resan var i alla fall bra! Sedan kan nog kvaliteten på resorna variera, eftersom de har så många resor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>