Fredagslista fredag den trettonde juli

Humör i dag?
– Fram till nu har jag varit rätt arg, eftersom jag har befattat mig med sådant jag tycker är tråkigt. Jag har målat om en kökspall och klippt gräset. Gräsklippning är den tråkigaste syssla jag vet, haha. Om jag någonsin köper ett hus i framtiden, är en robotgräsklippare det första jag skall köpa. Nu är jag emellertid på bättre humör, för jag har utfört de tråkiga sysslorna och min pappa och min bror lagar middag. Hade tänkt hjälpa till, men nu skriver jag ju det här.

Dagens planer?
– I dag har jag som sagt målat en pall och klippt gräset. I kväll kanske det blir någon film.

Helgens planer?
– Inga än så länge. Skulle vilja göra en utflykt. Sedan skulle jag även vilja plocka hallon, klarbär och vinbär och koka sylt och gelé. Har redan plockat tio liter klarbär och saftat och syltat, men vi har mängder med bär kvar. Har inte ens plockat av alla bär från första trädet än. Det är omöjligt för oss att ta till vara på alla bär, men det känns samtidigt som ett slöseri att inte göra det. Önskar att folk kunde komma hit och plocka av våra bär. Eller vet någon om det finns företag som åker runt och plockar bär som folk inte hinner plocka själva?

Dagens mat?
– Sill och potäter till lunch. Nu blir det snart tacos.

Vad var det roligaste som hände i veckan?
– Kommer inte på något specifikt, men allmänt har väl veckan varit ganska bra.

Veckans insikt?
– Att en del av sådant som jag önskar mig enbart kommer av vad jag upplever är omgivningens normer. Bara att bli medveten om det har varit en stor hjälp. Hade de ”normerna” inte funnits, hade jag enbart koncentrerat mig på att göra sådant som jag är intresserad av och kunnat uppskatta det fullt ut.

Vad gjorde du för ett år sedan?
– Exakt detsamma som jag gör nu, det vill säga bodde hemma under sommaren och jobbade.

Vad hoppas du händer i helgen?
– Att vi gör en utflykt och plockar bär. Vi får se vad som händer.

Lista snodd från Egoina.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>