Resan till Porto

Jag är hemma från Porto och det gick smidigt med alla flyg. Jag fastnade med andra ord inte på Challe de Gaulle. Däremot fick vi vänta jättelänge på våra väskor på Landvetter, vilket ledde till att jag kom hem mycket senare än vad jag hade trott, eftersom jag var tvungen att ta ett tåg mycket senare än vad jag tänkt mig. En stor bit av tågresan var utbytt mot ersättningsbuss, så resan hem tog mycket längre tid vad den brukar. Detta ledde i sin tur till att jag endast fick sova några timmar, eftersom jag går upp klockan fyra den här veckan. När jag vaknade i morse var jag jättetrött och kände mig konstig. Ville piggna till och bryggde en kopp kaffe, men innan jag hann piggna till hann jag tappa kaffemuggen på en assiett, som gick sönder. Det kom kaffe på de nya kläderna som jag köpte i Porto, gahh!! Hoppas att fläckarna går bort.

Nåväl, jag kom fram till Porto i fredags eftermiddag. Mötte Lin och vi gick en snabb sväng till Mercado Bolhao. Sedan gick vi till en kinesisk matvaruaffär och därefter åkte vi till ett shoppingmall. Köpte bara eyeliner på Primark. Det slutade med att middagen intogs på Pizza Hut, precis som många gånger i Shanghai, haha! Varför bryta en tradition. I Shanghai gick vi ibland till Pizza Hut och gjorde läxor, samtidigt som vi åt.

I lördags gick vi först till Palacio Cristal. Vi gick dock inte in.

IMG_3839

IMG_3840

IMG_3841

IMG_3860
Ponte Dom Luis I

IMG_3861

IMG_3862

IMG_3869

Sedan gick vi omkring i stan. Vi gick en hel del i affärer och jag köpte några nya plagg.

IMG_3875

IMG_3877
Lin blev litet elegantare än jag.

IMG_3887

IMG_3888

IMG_3894

IMG_3901

IMG_3902

IMG_3928

IMG_3931
Jag på Ponte Dom Luis I

IMG_3941

IMG_3943

IMG_3964

Vi åkte även linbana.

IMG_3965

IMG_3967

IMG_3970

IMG_3985

I biljettpriset ingick även ett litet glas portvin på en vinprovning.

IMG_3989
Det var det godaste vinet jag någonsin druckit, vilket ju säger en del om min vinkännedom. Är verkligen ingen vinkännare. I alla fall inte än så länge, men jag skulle gärna lära mig mer om vin och uppskatta det mer. Men sött vin passade mig bra.

IMG_3990

IMG_3991

IMG_3997

På kvällen hade vi tänkt gå till en bar, men det blev aldrig av. Vi åt i alla fall francesinha, om någon vet vad det är. Det är en berömd maträtt från Porto. Kan meddela att det smakade ungefär som man tänker sig, fast litet starkare.

Morgonen därpå påbörjade jag min resa hem. Reste i princip hela dagen.

Det var i alla fall jättekul att träffa Lin igen och nu kan jag bocka av Portugal som ett besökt land!

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Resan till Porto

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>